Treballs en el clavegueram barceloní

Obres. Aquesta setmana es realitzen en diversos punts de la ciutat treballs relacionats amb el clavegueram, a banda d’algunes tasques de pavimentació i de creació de nous carrils bici.

Durant els propers dies, es realitzaran a Barcelona diverses obres relacionades amb l’arranjament d’alguns punts del clavegueram, amb la creació de nous carrils bici, i amb la pavimentació d’alguns carrers. Aquestes tasques comportaran algunes petites afectacions a la mobilitat.

Entre el 24 d’abril i el 17 de maig es realitzaran treballs en el clavegueram del carrer Tarragona, en concret la urbanització per a la millora de la recollida d’aigües al carrer d’Aragó, en un tram en què s’acumula aigua quan plou amb força.

Així, entre el 24 d’abril i el 2 de maig, es treballarà al costat Besòs del carrer Tarragona. Es restringirà el trànsit, passant de quatre a tres carrils de circulació, abans del pas de vianants.

Del 2 al 17 de maig, s’ocuparà el carril bus-taxi del costat Llobregat del tronc central del carrer Tarragona, reduint de tres a dos carrils la calçada, des del pas de vianants, i habilitant el tercer carril de la calçada Llobregat com a gir obligatori al carrer Sant Nicolau.

A més, s’ocuparà el carril Besòs de la calçada Bus, mantenint un carril bus per sentit als costats mar i muntanya de la cruïlla amb el carrer d’Aragó.

També s’han planificat, entre el 24 d’abril i 12 de maig, els treballs de substitució de reixes i execució d’un nou pou del clavegueram al carrer José Millán González, al tram entre la corba i el pas de vianants entre els carrers Jaume Puigvert i Alexandre de Torrelles. Les tasques es realitzaran per fases per garantir sempre un carril de circulació amb l’amplada mínima perquè hi pugui circular el Bus del Barri L114.

La primera fase tindrà lloc entre el 24 d’abril i 3 de maig, i es treballarà en el costat Llobregat. La segona fase, entre el 3 i el 12 de maig, preveu la realització d’obres en el costat Besòs.

Tota l’actuació implicarà el trasllat dels contenidors que hi ha en el costat Llobregat, així com la retirada de la zona d’estacionament de motos del costat Besòs.

Pavimentacions a Nou Barris

Entre el 18 i 23 d’abril, s’han programat obres de pavimentació a la calçada lateral muntanya de la Via Favència, entre la ronda de la Guineueta Vella i la rambla del Caçador. Durant els treballs previs, fins al 21 d’abril, es deixarà sempre un carril de circulació, i la parada de bus afectada es desplaçarà puntualment.

Els dies 22 i 23 d’abril, es tallarà totalment la circulació per realitzar els treballs de fresat i aglomerat. El desviament de trànsit es farà pels carrers Artesania – Antonio Machado – Federico García Lorca – Miguel Hernández. La nit del 22 al 23 d’abril s’obrirà un carril de circulació ben senyalitzat i il·luminat. El bus també es desviarà.

Durant els mateixos dies, també es pavimentarà de nou la plaça Karl Marx. Durant els treballs previs, els dies 20 i 21, només s’ocuparà un carril de circulació. El fresat i aglomerat es farà els dies 22 i 23 d’abril.

La meitat del costat sud s’executarà el dissabte 22 d’abril entre les 8.00 i les 20.00 hores. El desviament es farà pels carrers Valldaura – Congrés – Fabra i Puig, o pel tronc central de la ronda de Dalt. El passeig de Valldaura ascendent s’haurà de tallar a la cruïlla amb el carrer Guineueta, prèvia reducció a un carril. S’haurà de condicionar el gir a la dreta cap al carrer Guineueta per permetre el pas del bus.

La meitat del costat nord s’executarà el diumenge 23 d’abril entre les 9.00 i les 20.00 hores. El desviament de trànsit es farà pel tronc central de la ronda o pels carrers Artesania – Antonio Machado – Federico García Lorca – Miguel Hernández.

Carril bici al passeig de la Zona Franca

Aquesta setmana també arrenquen els treballs de les fases 3 i 4 de la implantació del carril bici que connectarà el passeig de la Zona Franca amb el carrer A, amb l’execució d’una barrera de formigó.

La barrera es construirà els dies 19 i 20 d’abril. Al tram 3, s’ocuparà el carril esquerre sentit Llobregat, mantenint dos carrils de circulació. Un cop acabada, es recuperarà el carril ocupat com a incorporació del ramal, mantenint la restricció a dos carrils fins que entri en funcionament el semàfor definitiu.

Al tram 4 també s’ocuparà el carril esquerre sentit Llobregat, mantenint dos carrils de circulació. Un cop acabada la barrera es recuperarà el carril.

A més, el dia 21 d’abril, es preveu executar la barrera de formigó que falta al tram 2 del mateix carril bici, en sentit muntanya. Es farà una restricció a dos carrils, un provinent de la calçada del carrer A i un altre de la calçada de sortida del port. Per evitar retencions es prohibirà el gir a l’esquerra cap a la ronda Litoral al final del tram, i es senyalitzarà l’itinerari alternatiu.

A partir d’aquí, l’obra pròpiament del carril es farà entre barreres, sense afectar la circulació. Es preveu que estigui enllestida el 31 de maig.

Actuació a la Ronda de Dalt

La nit del 18 al 19 d’abril, de les 23.00 a les 05.00 hores es retirarà una palmera del tronc central de la Ronda de Dalt (B-20). Properament es realitzaran treballs similars, amb motiu de la cobertura de la Ronda de Dalt.

L’actuació implicarà el tall total dels dos sentits de la via, pel risc que pot suposar la caiguda de la palmera (la prova haurà de verificar la necessitat del tall per la resta d’operacions).

El tall es farà des de la sortida número 6 en sentit Besòs fins la sortida número 5 en sentit Llobregat.