Treballs de reurbanització als districtes de la ciutat

Obres. Cinc districtes de la ciutat inicien els propers dies diversos treballs d'urbanització en alguns dels seus carrers.

Diversos carrers de la ciutat inicien treballs de millora aquest mes de novembre, un mes en què també continuen els treballs nocturns de manteniment en neteja de túnels i s'implanten noves àrees d'esbarjo per a gossos, entre altres obres.

Urbanitzacions

A l’Eixample, es realitzen els treballs de reurbanització dels passatges Carsí, Ureña, Bofill, Pau Hernández i Leon. De moment només estan programades les actuacions al passatge Ureña (del 17 de novembre de 2017 al 17 de febrer de 2018) i al passatge Bofill (del 17 de novembre de 2017 al 30 de març de 2018).

A Sant Andreu, es realitzen els treballs de reurbanització de la plaça de Trinitat. Les obres es programen del 15 de novembre de 2017 al 30 de juny de 2018. Es faran en dues fases, i en la primera caldrà tallar la circulació al carrer Madriguera, entre el Turó de la Trinitat i Galícia.

A Nou Barris, es realitza la reurbanització del carrer Formentera, en el tram entre la plaça de Nou Barris i el carrer Tissó. Els treballs, que es faran en tres fases, es programen del 15 de novembre de 2017 al 27 de maig de 2018.

També a Nou Barris, es realitzen els treballs de reurbanització del carrer Escultor Ordóñez entre passeig Pi i Molist i el carrer Maladeta. L’actuació està prevista entre el 20 de novembre de 2017 i el 20 de juliol de 2018.

A Sants-Montjuïc, es realitzen els treballs d’urbanització del carrer Radas entre el passeig de l’Exposició i el carrer Elkano, del carrer Concòrdia entre Magalhaes i Elkano, del carrer Magalhaes entre Radas i Concòrdia i del carrer Elkano entre Radas i Concòrdia. El total de les obres té un termini previst de 12 mesos (del 13 de novembre de 2017 al 13 de novembre del 2018), però de moment es programa únicament la primera fase, que correspon al tram del carrer Radas entre el passeig de l’Exposició i el carrer Magalhaes, que es realitzarà del 13 de novembre de 2017 al 28 de febrer de 2018.

A Les Corts, es realitzen treballs d’urbanització en diversos carrers:

 • Carrer Frígols, entre Lluça i Joan Güell. Del 27 de novembre de 2017 al 16 de març de 2018.
 • Carrer Ardenaal tram en atzucac i la plaça conformada pels carrers Ardena – Herois del Bruc – Torrent de les Roses. Del 16 de novembre de 2017 al 16 de febrer de 2018.
 • Carrer Aviació, entre travessera de les Corts i el carrer Taquígraf Garriga. Del 20 de novembre de 2017 al 2 de març de 2018.
 • Carrer Comtes de Bell-lloc, entre Marquès de Sentmenat i Evarist Arnús. Del 20 de novembre de 2017 al 20 de març de 2018.
 • Carrer Tubella. Del 20 de novembre de 2017 al 20 de març de 2018.

Neteja de túnels

En els propers dies continuen els treballs nocturns de manteniment en neteja de túnels, en horari de 23.00 a 5.30 hores::

 • Túnel de la Rovira descendent dret: nit de dilluns 13 de novembre a dimarts 14 de novembre.
 • Túnel de la Rovira descendent esquerra i ascendent esquerra: nit de dimarts 14 de novembre a dimecres 15 de novembre.
 • Túnel de la Rovira ascendent dret: nit de dimecres 15 de novembre a dijous 16 de novembre.
 • Túnel de Camèlies: nit de dijous 16 de novembre a divendres 17 de novembre, amb tall a la sortida del carrer Sardenya.
 • Túnel de Mitre: nit de diumenge 19 de novembre a dilluns 20 de novembre, amb tall a les sortides del carrer Can Rabia i de l’avinguda Diagonal.
 • Túnels de Dante descendent dret, Bonanova ascendent dret i Espanya, nit de dilluns 20 de novembre a dimarts 21 de novembre, amb tall a la sortida del carrer Beatriu.
 • Túnel de Badal ascendent dret: nit de dimarts 21 de novembre  a dimecres 22 de novembre, amb talls als accessos dels carrers Constitució i Sants i a les sortides de la travessera de les Corts i avinguda Diagonal.
 • Túnel de Badal descendent dret: nit de dimecres 22 de novembre  a dijous 23 de novembre, amb talls als accessos dels carrers Sabino Arana i avinguda Madrid i a les sortides de l’avinguda Madrid i carrer Constitució.
 • Túnels de Mitre descendent, Maria Cristina descendent i Maria Cristina ascendent dret, nit de dijous 23 de novembre a divendres 24 de novembre, amb talls a les sortides del carrer Can Rabia i avinguda Diagonal i als accessos dels carrers Manuel Girona i Sabino Arana.
 • Túnel de la Rovira ascendent, nit de dilluns 27 de novembre a dimarts 28 de novembre.
 • Túnel de la Rovira descendent, nit de dimarts 28 de novembre a dimecres 29 de novembre.
 • Túnels de Lesseps i Maria Cristina ascendent dret, nit de dimecres 29 de novembre a dijous 30 de novembre, amb tall a l’accés del carrer Sabino Arana.
 • Túnel de Mitre, nit de dijous 30 de novembre a divendres 1 de desembre, amb tall a les sortides de Can Rabia i avinguda Diagonal.

Àrees d’esbarjo per a gossos

A Sarrià-Sant Gervasi, es realitzen els treballs d’execució d’una àrea d’esbarjo per a gossos al parc de Piscines i Esports, a la confluència dels carrers Ganduxer i Bori i Fontestà. L’actuació està programada entre el 13 de novembre de 2017 i el 28 de febrer de 2018.

A Sant Andreu, es realitza la urbanització d’un espai de la zona verda del carrer Ferran Junoy amb el carrer Tucuman, per encabir-hi una àrea d’esbarjo per a gossos. L’actuació es programa del 14 de novembre de 2017 al 31 de gener de 2018.

A Ciutat Vella, es realitzen els treballs per a la implantació d’una àrea d’esbarjo per a gossos a l’interior del Parc de la Barceloneta, una actuació programada entre el 20 de novembre de 2017 i el 20 de març de 2018.

A Les Corts, es realitza l’actuació d’implantació d’una àrea d’esbarjo per a gossos als jardins Bacardí, a la cantonada de la travessera de les Corts i el carrer Comandante Benítez. Les obres es programen entre el 16 de novembre de 2017 i el 31 de gener de 2018.

Arranjament de voreres a l’Eixample

Es realitzen obres d’arranjament en algunes voreres del districte de l’Eixample que es troben en mal estat, amb la següent programació:

 • Còrsega, entre Padilla i Castillejos (vorera muntanya). Del 4 al 22 de desembre.
 • Padilla, entre Còrsega i Rosselló (vorera Besòs). Del 13 de novembre al 5 de desembre.
 • Còrsega, entre Roger de Llúria i Bruc (vorera mar). Del 13 de novembre al 5 de desembre.
 • Sardenya, entre Indústria i Còrsega (vorera Besòs). Del 13 de novembre al 5 de desembre.

Actuació al carrer Ganduxer

A Sarrià-Sant Gervasi, es reprograma l’actuació de pavimentació del carrer Ganduxer entre la Ronda General Mitre i el passeig de la Bonanova, endarrerida per coordinar-la amb la implantació del carril bici.

Així, les obres de pavimentació es realitzaran entre el 13 i el 26 de novembre, mentre que entre el 27 de novembre i el 15 de desembre es realitzaran els treballs finals del carril bici.

Altres obres destacades

A Sants-Montjuïc, es realitzen els treballs de reparació de les clavegueres situades al carrer Rei Martí, en el tram entre Almeria i Guadiana (de l’11 de desembre de 2017 al 19 de gener de 2018) i al carrer Melchor de Palau, en el tram entre Enric Bargés i Guitard (del 13 de novembre al 22 de desembre).

A Horta-Guinardó, es realitzen els treballs de construcció d’un ascensor inclinat i noves escales a la Davallada de Gallecs, entre els carrers Alt de Pedrell i Trèvol. Les obres es faran en dues fases, en la primera de les quals (del 14 de novembre de 2017 al 14 d’abril de 2018) caldrà tallar el pas als vianants per les escales actuals, mentre que la segona fase està encara pendent de programar.

També a Horta-Guinardó, es realitza l’actuació d‘arranjament de l’espai lliure situat al costat Besòs de l’avinguda Can Marcet, que actualment es fa servir d’aparcament. Els treballs, que es realitzaran en dues fases, es programen del 15 de novembre de 2017 al 15 de maig de 2018.

Tota la informació sobre aquestes i altres obres a la ciutat la trobareu al web del Servei d’Informació d’Obres.