Posa’t en marxa i mou-te per la ciutat

Caminades. L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa un nou grup del seu programa 'Ens Movem', una col·laboració entre l'Institut Barcelona Esports (IBE) i l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).

El passat dijous 19 d’abril va arrencar el grup de marxa nòrdica ‘Ens movem Ciutat Meridiana’, una activitat adreçada a millorar la salut de les persones majors de 40 anys amb problemes derivats del sedentarisme.

En aquest cas, el nou grup s’estableix a Ciutat Meridiana i serà el primer punt del cicle ‘Ens Movem’, on s’estableix la marxa nòrdica com a activitat. Aquesta, es practica amb bastons i, als beneficis habituals de sortir a caminar, s’afegeixen la millora de força del tren superior, de la capacitat pulmonar i de la flexibilitat. La modalitat és recomanable per a tothom, però és especialment indicada per a persones amb mal d’esquena i dolors lumbars, pacients amb diabetis, obesitat o problemes cardiovasculars, així com també per dones mastectomizades per ajudar a recuperar la mobilitat de l’espatlla afectada.

Aquestes activitats, compten amb la col·laboració del CAP Ciutat Meridiana, centre on es fan les inscripcions i es determina la conveniència de l’usuari per participar en l’activitat. Tanmateix, el CEM Can Cuyàs, aporta un tècnic especialitzat en marxa nòrdica per garantir una correcta formació de la tècnica i guia durant els itineraris.

Aquest cicle, totalment gratuït, té la seva activitat regular cada dijous a les 10 hores (durant el juliol serà a les 09.00 h i a l’agost s’atura) i el seu punt de partida al CAP Ciutat Meridiana (C/ Sant Feliu de Codines, 2). Els veïns i veïnes de la zona que vulguin participar-hi poden adreçar-se al taulell del CAP i preguntar pel cicle d’activitats de marxa nòrdica a la ciutat.