L’OND forma en drets humans a professionals dels transports metropolitans

Formació. Una formació en discriminacions i drets humans capacita a personal dels transports metropolitans de Barcelona (TMB)

El passat  mes de juny l’OND va impartir diversos tallers en Drets Humans i No Discriminació a persones que treballen als Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), concretament a professionals que es dediquen a l’atenció directa al públic. Aquesta formació, impartida pel personal de l’OND tant de l’àmbit de garantia com de drets, i ha tingut també el suport de BCN Interculturalitat i altres formadores (del Centre d’Estudis Africans i de la Universitat Autònoma de Barcelona).

A les formacions, d’una durada de 8 hores cada una, han participat diversos grups i s’han centrat a explicar el marc conceptual de la interculturalitat, i de presentar el marc internacional dels drets, la seva vulneració i els mecanismes de garantia. També s’han discutit temes jurídics adaptats a casos propers als que es troben els treballadors i les treballadores dels TMB en el seu dia a dia. S’han presentat diverses situacions de vulneracions de drets i discriminatòries viscudes per les persones assistents i altres exposades per les formadores, incidint en les dificultats i les possibilitats d’exercir els drets en condicions d’igualtat.

Aquesta formació s’emmarca en les activitats de formacions internes de l’OND, on es pretén capacitar el personal dels serveis públics de la ciutat de Barcelona en discriminacions i drets humans. Aquestes activitats pretenen enfortir l’acció municipal en la comprensió i en l’aplicació de l’enfocament de drets, segons el “Programa Barcelona Ciutat de Drets”.