L'aparcament per als residents, més fàcil

Mobilitat. La nova aplicació ONaparcar residents permetrà als residents amb targeta d’AREA fer el pagament del tiquet d'aparcament en superfície des del telèfon mòbil.

ONaparcar residents és la nova aplicació de Barcelona de Serveis Municipals, S.A. (B:SM) perquè als qui disposin de la targeta d’AREA, puguin fer el pagament del seu aparcament en superfície des dels seus mòbils. Es tracta d'una prova més de la ferma aposta per l'ús de la tecnologia per facilitar la gestió dels tràmits ordinaris de la ciutadania.

ONaparcar és una app que se suma a les que ja hi havia i que incorpora millores rellevants, com ara consultar l’AREA a la qual es pertany i fer el pagament de l’import des del mòbil sense haver de fer el tràmit des d’un parquímetre. També permet accedir a l’historial de tiquets validats per matrícula, així com accedir als comprovants d’estacionament o gestionar denúncies.

Segons la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, la nova aplicació fomenta “un millor repartiment de l’espai d’aparcament al carrer, a més de facilitar el dels residents a les zones més deficitàries i de reduir el volum i la congestió de trànsit a la zona central”.

Actualment, hi ha 260.000 residents de l’AREA assignada, dels quals gairebé 80.000 fan servir habitualment els canals de pagament que fins ara tenien a l’abast i que ara disposaran d’una opció més àgil i senzilla.

ONaparcar es pot baixar gratuïtament des de la pàgina barcelona.cat/appresidents