La Trinitat Vella recordarà la lluita pel metro de la mà del cicle de converses

Pla de barris. La propera sessió d'aquesta iniciativa promoguda pel Pla de Barris serà dimecres 18 a les 18.30 a la biblioteca J. Barbero i se centrarà en la temàtica de les comunicacions amb la resta de les ciutats.

La propera sessió d'aquesta iniciativa promoguda pel Pla de Barris serà dimecres 18 a les 18.30 a la biblioteca J. Barbero i se centrarà en la temàtica de les comunicacions amb la resta de les ciutats.

En el marc del desenvolupament del Pla de Barris de Trinitat Vella proposem posar en marxa un projecte de construcció col·laborativa de la memòria del barri que té com a objectiu treballar braç a braç amb veïns i veïnes i organitzar, conjuntament amb ells, un seguit d’activitats de dinamització comunitària que tindran lloc a diferents espais del barri en el període 2018-2019.

És tracta d’un projecte-procés basat en la recerca de la pròpia història local que tindrà com a pal de paller, d’una banda, la participació d’entitats i el veïnat de Trinitat Vella -que hi aporten visió, coneixements, records personals, fotografies i altres documents conservats en els fons familiars- i, de l’altra, la complicitat d’institucions culturals del Districtes de Sant Andreu i Nou Barris i del Sistema Municipal d’Arxius de Barcelona.

L’eix del projecte és la memòria històrica distribuïda que es desenvoluparà paral·lelament a la creació d’un arxiu àudio-visual a Internet: l’Arxiu de Memòria Veïnal de Trinitat Vella. Aquest arxiu, que podrà anar actualitzant-se al llarg del temps, funcionarà com a matriu de continguts per a l’organització d’un ampli ventall d’activitats en que participaran agents molt diversos.

El projecte, tindrà dos eixos temàtics centrals, les lluites veïnals i les migracions, tot i que no es descarta incorporar altres temàtiques importants proposades en el marc dels processos col·laboratius que s’engegaran. La proposta vol, d’una banda, dinamitzar i reforçar el teixit comunitari del barri i de l’altra, esdevenir una eina útil per a construir història local des de baix que quedi a disposició del veïnat i vagi més enllà del bienni de durada del projecte.