La Guàrdia Urbana s’apropa a la Gent Gran per reduir les actituds que poden posar en risc la seva seguretat

Seguretat. El projecte “Estem a prop de la Gent Gran” està dirigit a garantir la seguretat de les persones més grans de 65 anys.

  • El projecte “Estem a prop de la Gent Gran” està dirigit a garantir la seguretat de les persones més grans de 65 anys.

 

  • Aquest programa ha rebut el premi de bones pràctiques FESVIAL 2017.

 

Tenint en compte que el col·lectiu de persones grans és un dels més vulnerables a l’hora de patir accidents de trànsit, l’any passat es van millorar les sessions sobre mobilitat segura que es realitzaven en els casals de gent gran amb la implantació del programa “Estem a prop”.

Aquest programa complementa les sessions de seguretat que s’imparteixen en centres socials i de gent gran, donant consells de seguretat viària, ciutadana i autoprotecció, als professionals que estan en contacte amb aquest col·lectiu.

D’aquesta manera es forma als professionals que atenen a la gent gran en matèria de seguretat viària, sobretot en aquelles actituds que poden posar en risc la seva seguretat. Així la gent gran no només rep formació en seguretat viària quan agents de la Guàrdia Urbana es traslladin als centres, sinó que el seu entorn també forma part.

Durant l’any passat es va començar a implantar aquest projecte amb 10 sessions realitzades i 207 assistents.

Aquest projecte ha rebut el premi Fesvial, que tenen per objecte reconèixer públicament l’activitat de les policies locals, els seus professionals i centres oficials de formació d’aquests cossos de seguretat, dependents de municipis o comunitats autònomes.

 

Consells per a la gent gran

Consells per a la gent gran de prevenció i actuació en cas d’incendi

Consells de mobilitat per a la gent gran

Consells de seguretat per a la gent gran