Inversió de 248 milions en sis anys per modernitzar i adaptar la xarxa de metro

Entre les millores destaca l'adaptació de l'estació de Ciutadella / Vila Olímpica de la L4 a persones amb mobilitat reduïda

Entre les millores destaca l’adaptació de l’estació de Ciutadella / Vila Olímpica de la L4 a persones amb mobilitat reduïda

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya invertirà 248 milions d’euros els pròxims sis anys en diverses actuacions de millora de la xarxa metropolitana de metro. Aquest pla inclou tant obres ja planificades i en marxa per adaptar la xarxa a persones amb mobilitat reduïda i la construcció de noves estacions (102,5 milions de pressupost), com un programa de conservació extraordinari (amb 145,5 milions) per actualitzar la infraestructura, mantenir la fiabilitat del sistema i atendre l’increment de la demanda (que l’any 2016 va ser de 381,5 milions de viatges).

El programa d’adaptació per persones amb mobilitat reduïda inclou l’adequació de les estacions de Jaume I (L4), Vallcarca (L3), Ciutadella / Vila Olímpica (L4) i els intercanviadors de Maragall (L4, L5), Espanya (L1, L3), Clot (L1, L2), Verdaguer (L4, L5), Plaça de Sants (L1, L5) i Urquinaona (L1, L4). Amb la finalització de totes aquestes obres, l’any 2023 tota la xarxa de metro serà completament accessible. El pla també contempla la finalització de l’estació d’Ernest Lluch (L5), entre les parades de Collblanc i Pubilla Cases.

Pel que fa al programa extraordinari de manteniment, s’ha programat un seguit d’actuacions de modernització i millora que permetrà mantenir la fiabilitat del sistema i atendre el creixement de la demanda. Destaquen la construcció d’una nova cotxera a la L1 i l’ampliació de la cotxera de la L3, la renovació de la senyalització ferroviària i l’increment de la potència de tracció, entre d’altres.

Totes aquestes actuacions s’han programat d’acord amb l’operador de la xarxa de metro, Transports Metropolitans de Barcelona.