En bici sense edat celebrarà la seva trobada anual a Barcelona

Voluntariat. En bici sense edat (Cycling Without Age), que passeja a gent gran amb bicicleta en 450 ciutats del món, tindrà la seva trobada anual a Barcelona el 12, 12 i 14 d'abril.

Com cada any des de 2016, Cycling Without Age celebra una trobada amb els voluntaris de tot el món, el Summit. I aquest 2018, la ciutat escollida per fer-ho serà Barcelona, ​​una de les que ha implantat el programa amb més èxit.

En Bici Sense Edat és una iniciativa senzilla però innovadora, impulsada en 2012 per Ole Kassow, a Copenhage: Cycling Without Age.

L’idea que origina el projecte és simplement la de retornar la capacitat d’anar amb bicicleta a la gent gran, tenint en compte les dificultats de mobilitat d’aquest col·lectiu.

L’Ole va trobar la resposta en l’ús dels rickshaws, un tipus de bicicleta amb el qual no solament podia oferir a la gent gran la possibilitat de tornar a anar en bicicleta, sinó a més, d’establir una connexió inter generacional entre el ciclista i el passatger.

L’experiència des dels seus començaments va ser tan enriquidora per ambdues parts (el conductor del rickshaw i el passatger) que al cap de poc temps va començar a créixer amb ajuda de l’ajuntament i d’un ampli grup de voluntaris.

Avui dia el projecte s’ha estès per tota Dinamarca, així com a la resta del món.