Els radars pedagògics, una eina per salvar vides

El primer d’aquests indicadors a Horta-Guinardó s’ha instal·lat a la rambla Volart

El primer d’aquests indicadors a Horta-Guinardó s’ha instal·lat a la rambla Volart

Amb l’objectiu de millorar la seguretat viària, des del dilluns 12 de juny hi ha instal·lat un radar pedagògic a la rambla de Volart, al barri del Guinardó. Aquests aparells mesuren la velocitat dels vehicles, la mostren amb uns llums LED i ho acompanyen d’una emoticona somrient, enfadada o normal, depenent de la velocitat registrada. El radar romandrà instal·lat dues setmanes i al final d’aquest temps s’obtindran els resultats que permetran analitzar els hàbits de les conductores i conductors en aquest punt.

Els eixos amb els quals els radars pedagògics poden millorar la seguretat viària són: reducció dels atropellaments de vianants, reducció de la velocitat dels vehicles motoritzats, comprovació dels excessos de velocitat, anàlisi de la perillositat en carrers sense semaforitzar i propers a centres escolars i obtenció de dades objectives de mobilitat.

Entre el setembre i el desembre de 2017 és previst que s’instal·lin dos radars pedagògics més en altres punts del districte d’Horta-Guinardó, però encara se n’està estudiant la ubicació definitiva.