Dos nous carrils bici en construcció a la Zona Franca

Bibicleta. La Zona Franca estrenarà a l'estiu dos nous carrils bici bidireccionals, a l'avinguda del Parc Logístic i al carrer 2.

El 22 de maig comencen les obres de construcció de prop de dos quilòmetres bidireccionals de carrils bici al carrer 2 de la Zona Franca i a l'avinguda del Parc Logístic, la que discorre en paral·lel a la ronda del Litoral. El carril bici de l'avinguda del Parc Logístic quedarà enllestit al juliol, mentre que el del carrer Número 2, que comunicarà amb el carril bici del carrer A, serà una realitat a finals d'agost. El pressupost total dels dos projectes, inclosos al lot 2 de licitacions per ampliar la xarxa secundària de carrils bici a Sants-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi, dins l'Estratègia de la Bicicleta adoptada el novembre de 2015, és de 885.000 euros.

El nou carril bici de l’avinguda del Parc Logístic discorrerà per la calçada mar, al costat de la mitjana, entre el carrer 28 i el 27. Allà, creuarà aquesta mitjana per passar a la calçada muntanya. Cadascuna d’aquestes calçades perdrà un dels dos carrils actuals de circulació en el tram respectiu. El canvi de calçada a l’altura del carrer 27 és per facilitar els accessos a edificis i reduir girs perillosos. Els treballs, que en cap moment obligaran a tallar el trànsit a l’avinguda, consisteixen en alguna petita ampliació de calçada, modificacions a la illeta central, asfaltat del carril bici i senyalització horitzontal i vertical.

Al carrer Número 2, el nou carril bici bidireccional ocuparà la franja que hi ha quedat lliure amb les obres de reurbanització realitzades pel Consorci de la Zona Franca. De moment caldrà retirar tot l’aparcament existent al vial de serveis del cantó Llobregat, que es recuperarà en forma de cordó un cop acabades les obres, no abans del 24 d’agost.  Tot aquest tram ja es troba semaforitzat, així que els treballs es redueixen a sanejaments, guals, ampliacions de zones, asfaltat i senyalització.

Aquests prop de dos quilòmetres de carril bici nou se sumen al que ja travessa tota la Zona Franca pel carrer A, connectat des de l’any passat amb el passeig de la Zona Franca. El carril bici d’aquest passeig, inclòs al lot 4 de licitacions de la xarxa bàsica d’eixos verticals, també es construirà durant els propers mesos, aprofitant-ne la mitgera i esquivant els bulbs de les palmeres, que ho han endarrerit fins ara.