Cinc nous punts d'atenció mòbil en bici per promoure la neteja

Neteja. L'Ajuntament continua fomentant la neteja a la ciutat amb més informadors ambientals i cinc nous punts d'atenció mòbil que recorreran tots els districtes en bici.

Aquest dijous 1 de març van sortir al carrer per primer cop cinc nous punts d’atenció mòbil en bicicleta que donen suport i més visibilitat a les accions informatives sobre la millora de la neteja als carrers de Barcelona.

Aquests cinc nous punts mòbils s’integren en el marc de la campanya de sensibilització per a la millora de la neteja dels carrers i places, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, i cada un estarà atès per dos informadors ambientals que recorreran tots els districtes de la ciutat. Durant aquest primer mes de funcionament, les bicicletes es podran veure per Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí. Durant el mes d’abril recorreran els carrers dels altres districtes (Sants, Les Corts, Sarrià, Horta-Guinardó i Sant Andreu), i així alternativament durant la resta de l’any.

Els punts mòbils estan formats per una bicicleta elèctrica i un remolc amb estructures de lona que incorporen els missatges de les campanyes de neteja i de residu zero vigents. Els informadors ambientals atenen especialment les necessitats de neteja de cada districte, adreçant-se a la ciutadania i als comerços. Als cinc punts mòbils s’hi sumen sis informadors a peu que fan seguiment i accions de sensibilització dels punts crítics de neteja de la ciutat. Cal destacar que les bicicletes elèctriques i els remolcs provenen de la cooperativa de treball Biciclot, per afavorir les empreses que impulsen l’economia social i la mobilitat sostenible de la ciutat.

Els punts d’atenció mòbil i l’equip d’informadors a peu donen continuïtat a  la campanya que es va realitzar durant tot l’any 2017, que va comptar amb més de 100 informadors al carrer amb l’objectiu d’informar la ciutadania sobre els serveis de neteja viària de la ciutat i de sensibilitzar-la per millorar la neteja de carrers i places. En aquest segon any de campanya es vol fer un seguiment més intensiu dels punts crítics detectats l’any passat i aconseguir una major implicació en el manteniment de la neteja de Barcelona.