9è Ral·li d’Autobusos Clàssics Barcelona – Caldes de Montbui

Transport públic. Aquest cap de setmana no deixeu de visitar l'exposició d'autobusos clàssics que participen al 9è Ral·li Barcelona – Caldes de Montbui a l'av Maria Cristina de Montjuïc.

El Ral·li Internacional d'Autobusos Clàssics és un esdeveniment on es donen cita fins a una cinquantena d'autobusos històrics, on el més antic té més de 100 anys. Podreu fer un recorregut per la història del transport públic col·lectiu per carretera des de principis del segle XX fins als nostres dies i viatjar amb un d'aquests autobusos fins a Caldes de Montbui. El Ral.li d’Autobusos Clàssics Barcelona – Caldes de Montbui va néixer dels esforços conjunts de l’empresa Sagalés, la Fundació TMB i l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos (ARCA) per conservar el patrimòni històric del transport públic.

Una exposició festiva, per a un públic familiar on podreu trobar autobusos anticsexposicions sobre la història del transport públicactivitats per a infants i joves.

Podreu apuntar-vos a una de les visites guiades que organitzem. En aquestes visites, els nostres historiadorsexperts del món del transport públic us explicaran les efemèrides dels prop de cinquanta vehicles que hi trobareu.

També podreu aturar-vos a mirar les exposicions que diferents entitats munten sobre la història dels transports, parar a fer un mos al nostre bar i, fins i tot, fer de conductors d’autobús per un dia en un simulador.

Una exposició amb motiu del 20è aniversari del Bus del Barri de Barcelona

Aquest 2018 el servei de línies de proximitat de Barcelona, el Bus del Barri, arriba al seu vintè aniversari. Per aquest motiu, ACEMA i la Fundació TMB han treballat plegats per oferir una exposició sobre aquest servei així com per commemorar aquesta efemèride.

A l’exposició podreu veure una cronologia amb els esdeveniments més importants en la història d’aquest servei, des de la prova pilot anterior a la creació del Bus del Barri fins a l’actualitat, amb la incorporació de nous vehicles i la creació de noves línies. També podreu veure com són els microbusos que ofereixen aquest servei, ja que a l’exposició hi haurà un d’aquests vehicles.

Programa d’activitats 

Dissabte 9 de juny

16:00 h Obertura de l’exposició d’autobusos clàssics a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona. Activitats gratuïtes per a tothom.

21:30 h Tancament de portes.

Diumenge 10 de juny

09.00 h  Obertura al públic de l’exposició d’autobusos clàssics a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona.

10.30 h Sortida del Ral·li. Inici del recorregut

11.45 h Sortida de la ciutat de Barcelona per la C-17.

12.05 h Arribada a Montcada i Reixac (Av. Països Catalans encreuament amb c/Pla de Matabous).

12.15 h Arribada a La Llagosta (Av. Onze de Setembre).

12.30 h Arribada a Santa Perpètua de Mogoda (Pg. Florida).

12.45 h Arribada a Palau-Solità i Plegamans.

13.05 h Arribada a Caldes de Montbui. Exposició temporal de vehicles a Pl. de l’Església i a l’Avinguda de Pi i Margall.

14.00 h Final del Ral·li.