Vehicle privat

Moure’s en vehicle privat
Com està el trànsit avui? Hi ha retencions? On puc aparcar? On hi ha una benzinera? Conèixer aquestes informacions facilita i optimitza aquells desplaçaments que, per ser indispensables, requereixen fer ús del vehicle privat dins de la ciutat enlloc de realitzar els desplaçaments en modes més sostenibles i eficients, com el transport públic o la bicicleta. Així mateix, permet planificar les rutes que fem quotidianament i ens ajuda a millorar la mobilitat quotidiana. Trobareu tota la informació sobre l’estat del trànsit a la ciutat i podreu planificar les vostres rutes, al web:
LIVE
Barcelona aposta perquè el mode motoritzat sigui el més net possible, i això passa per la mobilitat elèctrica. Per aquest motiu disposa de més de 450 punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics a la ciutat per tal de potenciar la mobilitat zero emissions, a la vegada que forma part de la Plataforma LIVE.
App DUM
Pla pilot de l'aplicació Distribució Urbana de Mercaderies (AreaDUM) a través dels mòbils Smartphone, com a mitjà de control de les zones de càrrega i descàrrega. L'usuari, a través d'aquesta aplicació, fa la reserva amb la informació de l'horari quan finalitza l'ús de la zona. Aquest innovador sistema de control serà obligatori i anirà substituint progressivament el vell rellotge de cartró. No obstant això, i durant la prova pilot, conviuran tots dos sistemes.

Amb vehicle privat per Barcelona

Els vehicles a motor han estat un dels motors econòmics i territorials de desenvolupament en el darrer segle, i han esdevingut un element protagonista en el paisatge de les ciutats que han ocupat durant dècades de forma extensiva el carrer, tant en espai de trànsit com d’aparcament.

No obstant això, els preocupants índexs de contaminació a la ciutat i la sobreocupació de l'espai públic fa que l'estratègia de mobilitat de Barcelona es centri en aconseguir una mobilitat sostenible, segura, eficient, equitativa i saludable mitjançant els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic, i aposta per tal que l'ús del vehicle privat a motor només sigui per aquells desplaçaments estrictament necessaris.

Mobilitat a Twitter

Actualitat

09/02/2018

Alteracions a la mobilitat amb motiu de la Mitja Marató de Barcelona 2018

Infotrànsit. Diumenge se celebra pels carrers de la ciutat aquesta prova esportiva, per aquest motiu hi haurà alteracions a la mobilitat de vehicles i persones.

22/12/2017

Afectacions al trànsit a Bonaventura Gisbert

Obres. Des del 9 fins al 23 de gener es duran a terme treballs de trasllat del col·lector en aquest carrer, en el marc de les obres de construcció del nou equipament esportiu.

06/11/2017

Obres al clavegueram del carrer del Sant Crist

Sants. El carrer del Sant Crist restarà tallat fins al 23 de març entre Guadiana i Gayarre per obres de millora de la xarxa subterrània de clavegueram.

Llegir més +