Vehicle privat

Moure’s en vehicle privat
Com està el trànsit avui? Hi ha retencions? On puc aparcar? On hi ha una benzinera? Conèixer aquestes informacions facilita i optimitza aquells desplaçaments que, per ser indispensables, requereixen fer ús del vehicle privat dins de la ciutat enlloc de realitzar els desplaçaments en modes més sostenibles i eficients, com el transport públic o la bicicleta. Així mateix, permet planificar les rutes que fem quotidianament i ens ajuda a millorar la mobilitat quotidiana. Trobareu tota la informació sobre l’estat del trànsit a la ciutat i podreu planificar les vostres rutes, al web:
ApparkB
ApparkB és una aplicació adreçada als usuaris en rotació de les zones blaves i/o verdes preferents que ofereix els avantatges d’una nova modalitat de pagament mitjançant el propi telèfon mòbil, més àgil i còmode, i sense esperes ja que no s’ha d’anar al parquímetre. Pagues pel temps que utilitzes. Hi han dues modalitats: usuaris particulars i empreses.
App DUM
Pla pilot de l'aplicació Distribució Urbana de Mercaderies (AreaDUM) a través dels mòbils Smartphone, com a mitjà de control de les zones de càrrega i descàrrega. L'usuari, a través d'aquesta aplicació, fa la reserva amb la informació de l'horari quan finalitza l'ús de la zona. Aquest innovador sistema de control serà obligatori i anirà substituint progressivament el vell rellotge de cartró. No obstant això, i durant la prova pilot, conviuran tots dos sistemes.

Amb vehicle privat per Barcelona

Els vehicles a motor han estat un dels motors econòmics i territorials de desenvolupament en el darrer segle, i han esdevingut un element protagonista en el paisatge de les ciutats que han ocupat durant dècades de forma extensiva el carrer, tant en espai de trànsit com d’aparcament.

No obstant això, els preocupants índexs de contaminació a la ciutat i la sobreocupació de l'espai públic fa que l'estratègia de mobilitat de Barcelona es centri en aconseguir una mobilitat sostenible, segura, eficient, equitativa i saludable mitjançant els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic, i aposta per tal que l'ús del vehicle privat a motor només sigui per aquells desplaçaments estrictament necessaris.

Mobilitat a Twitter

Actualitat

15/11/2017

Marxa de dones a Trinitat Nova

L’objectiu, detectar necessitats i vivències de la vida quotidiana de les dones que són imprescindibles per construir barris inclusius a tota la ciutat

23/10/2017

El Camí Escolar, Espai Amic arriba al districte de les Corts

L’escola Barcelona, Duran i Bas, Lavínia i Les Corts, les primeres en adherir-se

ZAB - Carril bici c Paris

04/09/2017

Millores a la infraestructura ciclista, el cas de la ZAB

Infraestructura. D'acord amb el Manual de disseny de carrils bici de Barcelona, als nous carrils bici unidireccionals s'està implantant la Zona Avançada per a Bicicletes.

Llegir més +