Vehicle privat

Moure’ns en vehicle privat
Com està el trànsit avui? Hi ha retencions? On puc aparcar? On hi ha una benzinera? Conèixer aquestes informacions facilita i optimitza els desplaçaments en vehicle privat dins de la ciutat. Així mateix, poder planificar les rutes que fem quotidianament ens ajuda a millor portar el dia a dia. Trobareu tota la informació sobre l’estat del trànsit a la ciutat i podreu planificar les vostres rutes, al web:
LIVE
Barcelona aposta per els vehicles elèctrics, i una de les iniciatives destacades al voltant de la mobilitat elèctrica es la plataforma Live, que pretén impulsar el vehicle elèctric a la ciutat. A la seva web www.livebarcelona.cat podem trobar informació rellevant sobre els cotxes i els vehicles elèctrics.
App DUM
Pla pilot de l'aplicació Distribució Urbana de Mercaderies (AreaDUM) a través dels mòbils Smartphone, com a mitjà de control de les zones de càrrega i descàrrega. L'usuari, a través d'aquesta aplicació, fa la reserva amb la informació de l'horari quan finalitza l'ús de la zona. Aquest innovador sistema de control serà obligatori i anirà substituint progressivament el vell rellotge de cartró. No obstant això, i durant la prova pilot, conviuran tots dos sistemes.

Amb vehicle privat per Barcelona

Els vehicles a motor han estat un dels motors econòmics i territorials de desenvolupament en el darrer segle, i han esdevingut un element protagonista en el paisatge de les ciutats que han ocupat durant dècades de forma extensiva el carrer, tant en espai de trànsit com d’aparcament.

No obstant això, les tendències actuals en matèria d’ordenació i gestió de l’espai públic i del trànsit, i els progressos tecnològics que s’estan produint en l’àmbit dels vehicles, estan obrint la porta a una mobilitat més saludable en la que els automòbils, les motos i els vehicles de distribució de mercaderies trobin un millor encaix per avançar cap a una mobilitat més sostenible, eficient, segura i equitativa –eixos estratègics del Pla de mobilitat urbana-, compatible amb la dinàmica econòmica i productiva pròpia de les ciutats com Barcelona.

Mobilitat a Twitter

Actualitat

01/12/2017

Diverses obres afectaran la mobilitat a Barcelona aquest cap de setmana

Obres. Les actuacions de millora de la via pública aquest dissabte i diumenge alteraran la circulació a la ciutat.

06/11/2017

Reurbanització dels carrers de Radas i de la Concòrdia

Poble-sec. Les obres de transformació dels carrers de Radas i de la Concòrdia comencen el 13/11/2017 i duraran un any.

06/11/2017

Pavimentem la Gran Via entre Pau Claris i Bailèn

Obres. Continua la pavimentació dels laterals de la Gran Via de les Corts Catalanes. Del 16 al 19 de novembre, es duran a terme les obres de millora de l'asfalt dels laterals entre els carrers Pau Claris i Bailèn.

Llegir més +