Vehicle elèctric

Pla director del vehicle elèctric
A la ciutat de Barcelona es matriculen el 15% dels vehicles elèctrics (VE) d'Espanya i el 38% dels de Catalunya. Això suposa que Barcelona és pionera en l'adopció de mesures d'impuls del vehicle elèctric i un model de referència per a altres ciutats del món.
Estratègia per a la mobilitat elèctrica 2018-2024
El Govern municipal estableix el full de ruta per avançar en el desplegament de l'electromobilitat a la ciutat. El document preveu arribar al 80% de la flota municipal elèctrica i a 100 autobusos, 800 taxis, 24.000 turismes i 24.000 motocicletes elèctriques l'any 2024.
Avantatges i tràmits del vehicle elèctric a Barcelona.
La targeta del vehicle elèctric ofereix la possibilitat de fer recàrregues elèctriques en la xarxa de punts de recàrrega a la via pública sense cost. A més, les persones que disposin d'un vehicle 100% elèctric podran utilitzar gratuïtament les zones d'aparcament habilitades de la ciutat (places verdes i blaves) segons la regulació horària de cada zona.

L’Ajuntament de Barcelona impulsa una línia estratègica per a la implantació del vehicle elèctric a la ciutat, afavorint una mobilitat sostenible, així com avançant en la millora de la qualitat de l’aire a partir de la reducció de les emissions de contaminants fòssils i el consum de fonts locals, en benefici de la convivència urbana. La mobilitat elèctrica, eix d'innovació i competitivitat contribueix a la reducció d'emissions contaminants i millora la qualitat de l'aire, redueix la contaminació acústica i impulsa el desenvolupament i la transformació industrial.

A Barcelona hi ha una creixent flota de vehicles elèctrics, motos i cotxes, que es beneficien de les facilitats que els ofereix la ciutat, com són els 450 punts de recàrrega públics i gratuïts repartits per nombroses estacions i aparcaments a tots els districtes, dels quals 125 són específics per a motos elèctriques i 17 són estacions de recàrrega ràpida.

Així mateix, a Barcelona, ser propietari de vehicles de zero emissions té grans avantatges. D'una banda, els vehicles elèctrics tenen una bonificació del 75% en l'impost de vehicles de tracció mecànica, i d'altra, es beneficien d'estacionament a les places d'àrea blava i àrea verda per una tarifa de 0 euros, a excepció de les places exclusives per a residents o a les places reservades, sempre que respectin els horaris i els temps màxims de regulació.

Per beneficiar-se d'aquests avantatges és imprescindible tenir la targeta de vehicle elèctric, amb la qual es poden fer també les recàrregues gratuïtes del vehicle.

Barcelona esta diversificant la seva estratègia del vehicle elèctric, de manera que no cal ser-ne propietari per fer-ne ús: treballem en la connexió de les xarxes de tramvia, apostem pel Bicing elèctric, normalitzem l'ús els vehicles de mobilitat personal i promovem una flota d'autobusos cada vegada menys contaminant, amb una important presència d'autobusos elèctrics.

Mobilitat a Twitter

Actualitat

25/05/2018

Obres de modificació del carril bici a la cruïlla av Diagonal - Marina

Infraestructures. Per obres de millora del carril bici a la cruïlla av Diagonal - Marina es desvia la circulació de bicicletes a partir de dilluns 28 de maig pels carrils bici de Consell de Cent i Diputació.

25/05/2018

Caminada Dia Mundial de l'Epilèpsia

salut. Amb motiu del Dia Nacional de l'Epilèpsia, l'associació Mar de Somnis ha organitzat una caminada.

25/05/2018

Primer taller participatiu per definir el pla d'usos del carrer Gran

En els tallers participatius es tractaran temes específics vinculats al pla d’usos. En cada taller hi ha una part informativa, i una altra de treball col·lectiu on compartir opinions i generar propostes.

Llegir més +