Amb bicicleta per Barcelona

30 dies amb bici
Barcelona participa en aquest repte internacional que consisteix en promocionar l'ús quotidià de la bicicleta entre la ciutadania. Si un hàbit s'adquireix en només 21 dies, anar els 30 dies d'abril amb bicicleta l'hàbit no només s'adquireix, es consolida.
Barcelona aposta per la bicicleta
La bicicleta és una bona manera de moure's per la ciutat: més pràctica, més saludable i més sostenible.
Bicing
El Bicing és el transport urbà basat en l’ús compartit de la bicicleta. Un servei senzill, pràctic i sostenible que pots utilitzar en els teus trajectes per la ciutat. Per anar on vulguis i quan vulguis, sense fums ni sorolls.

La bicicleta ha anat guanyant protagonisme a Barcelona en els darrers anys, en la línia del que succeeix a moltes capitals europees. El clima benigne de la ciutat i la seva orografia són factors idonis per fer-la servir de manera quotidiana. El 80% del municipi té un pendent inferior al 2% i es pot recórrer amb comoditat.

El fet que els països en què més s’utilitza siguin els del centre i nord d’Europa, on les condicions meteorològiques habituals són més extremes que les de Barcelona, dóna una idea dels avantatges que aporta la bicicleta en els desplaçaments quotidians, a més dels beneficis per a salut de les persones. La bicicleta no contamina ni fa soroll i és altament eficient en els recorreguts urbans si es compara amb els vehicles a motor.

La percepció i l’ús de la bicicleta ha experimentat una gran evolució en els darrers anys, sobretot a mesura que s’ha comprès el seu valor i utilitat com a mode de transport urbà, i s’ha anat ampliant la xarxa de vies i de serveis adaptats. En aquest canvi hi ha tingut molt a veure també la implantació del Bicing l’any 2007, ja que ha suposat un ràpid increment del nombre habitual d’usuaris.

Mobilitat a Twitter

Actualitat

06/07/2018

Avancen les obres a l'eix ciclista av Rio de Janeiro - pg Santa Coloma

Obres. Aquest estiu es realitzen treballs per unir el carril bici de l'av Rio de Janeiro amb el passeig de Santa Coloma.

Cruïlla Tarragona - Numància

22/06/2018

El carrer de Provença estrena connexió de carrils bici

Infraestructures. S'obre a la circulació de vehicles i persones el tram del carrer de Provença entre el carrer de Nicaragua i la plaça dels Paisos Catalans.

Obres Parc Güell

20/06/2018

Obres per executar el carril bici als carrers Dublín i Rovira i Virgili

Els treballs finalitzaran al setembre.

Llegir més +