Amb bicicleta per Barcelona

Barcelona aposta per la bicicleta
La bicicleta és una bona manera de moure's per la ciutat: més pràctica, més sana i més sostenible.
European Cycling Challenge 2016
Barcelona participa en aquesta competició de ciclistes urbans organitzats en equips de la seva ciutat que competeixen amb altres ciutats d’Europa entre l’1 i el 31 maig, per veure qui recorre més quilòmetres.
En bicicleta també per ciutat
Any rere any, l’ús de la bicicleta creix a la ciutat. I, a la vegada, la ciutat creix en oferta d’infraestructures per facilitar-ne l’ús. Desplaçar-se en bicicleta és una activitat totalment saludable. Consulteu informació sobre carrils bici, vies ciclables, zones 30, ancoratges, estacions de Bicing, lloguers de bicicletes,... al web:

La bicicleta ha anat guanyant protagonisme a Barcelona en els darrers anys, en la línia del que succeeix a moltes capitals europees. El clima benigne de la ciutat i la seva orografia són factors idonis per fer-la servir de manera quotidiana. El 80% del municipi té un pendent inferior al 2% i es pot recórrer amb comoditat.

El fet que els països en què més s’utilitza siguin els del centre i nord d’Europa, on les condicions meteorològiques habituals són més extremes que les de Barcelona, dóna una idea dels avantatges que aporta la bicicleta en els desplaçaments quotidians, a més dels beneficis per a salut de les persones. La bicicleta no contamina ni fa soroll i és altament eficient en els recorreguts urbans si es compara amb els vehicles a motor.

La percepció i l’ús de la bicicleta ha experimentat una gran evolució en els darrers anys, sobretot a mesura que s’ha comprès el seu valor i utilitat com a mode de transport urbà, i s’ha anat ampliant la xarxa de vies i de serveis adaptats. En aquest canvi hi ha tingut molt a veure també la implantació del Bicing l’any 2007, ja que ha suposat un ràpid increment del nombre habitual d’usuaris.

Mobilitat a Twitter

Actualitat

08/05/2015

Àrea verda a Horta-Guinardó amb 1.000 places preferents per a veïns

Aparcament. La nova zona 23 donarà servei a més de 6.000 ciutadans i entrarà en funcionament a partir del pròxim 18 de maig.

27/04/2015

L’Ajuntament aposta per un eix de la Creu Coberta més accessible

Comerç. El districte de Sants-Montjuïc endega un pla de subvencions de 150.000 euros per eliminar els obstacles arquitectònics.

22/04/2015

Augmenta un 9,1% el nombre de viatgers de la xarxa de l’ATM per raons laborals

Mobilitat. En els darrers 12 mesos ja ha transportat 917 milions de viatgers. L’increment més important s’ha produït en els usuaris del metro, FGC i TRAM.

Llegir més +