A peu per Barcelona

Moure’ns a peu
Tots i totes som vianants. Caminar és una activitat totalment saludable, i a la vegada, el sistema de desplaçar-se més econòmic, eficient, equitatiu i menys contaminant. Cada dia, a Barcelona, es fan al voltant de 2,5 milions de desplaçaments a peu. Anar a peu aporta beneficis per la salut i per la ciutat. Consulteu informació sobre com anar-hi, zones per a vianants, zones 30, escales mecàniques,.... al web:
La contaminació no es veu, però es respira
Què cal saber sobre la contaminació a Barcelona? Si anem a peu, en bicicleta o en transport públic hi haurà menys contaminació i menys emissions d'efecte hivernacle. Recuperarem carrers i places pel gaudi de la ciutadania i respirarem millor.
Web Camins escolars
Pretén que els nois i les noies de la ciutat guanyin autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen sols a l'escola, passegen pel parc, van al casal o a fer esport..., promovent alhora un compromís de participació de la comunitat.

Tots i totes som vianants. Anar a peu és un fet natural i una activitat saludable, i és el mode de desplaçament més eficient juntament amb la bicicleta. Caminar permet, alhora que fer exercici, gaudir del patrimoni arquitectònic i artístic de la ciutat, de la complexitat de la trama urbana, o de la diversitat biològica dels parcs i jardins.

Barcelona és una ciutat amb un clima i una geografia privilegiades, i amb una orografia poc accidentada que permet desplaçar-se còmodament a peu. Les distàncies, a més, són relativament curtes, per la qual cosa moltes de les gestions i activitats quotidianes es poden fer caminant.

Quan es parla de vianants, però, cal tenir en compte que aquest concepte inclou diferents grups d’edat i tipologies de ciutadans amb característiques, habilitats i capacitats físiques diferents a l’hora de desplaçar-se o de creuar un carrer, com els nens, la gent gran o les persones amb mobilitat reduïda.

Barcelona té més de 80.000 persones censades amb algun tipus limitació de mobilitat, la població menor de deu anys supera les 67.000 persones i la major de 70 anys les 250.000. Caminar amb comoditat pel carrer o travessar una via no ha de ser pas una aventura arriscada per a aquestes persones, sinó un pas més en la seva mobilitat quotidiana.

Mobilitat a Twitter

Actualitat

21/06/2018

Noves escales mecàniques a Horta - Guinardó

Vianants. S'inicien les obres per implantar escales mecàniques a les actuals escales dels Canadencs per millorar la connexió entre els carrers Samaniego i Arenys.

21/06/2018

Obres de millora del paviment de la plaça de la Cosmos

Urbanisme. Començaran el 25 de juny i duraran dues setmanes

14/03/2018

La Barnatresc passa aquest diumenge per Sant Andreu

Esports. La sortida serà entre les 9.00 i les 9.30 des de la plaça de Can Fabra i la marxa s'endinsarà per Sant Andreu fins arribar al Bon Pastor. Hi haurà un punt d'avituallament al passeig Santa Coloma.

Llegir més +