Documentació

Mirades a la Mobilitat Sostenible: Copenhagen. 26 de gener

MORTEN KABELL, regidor d’assumptes ambientals i tècnics de Copenhagen, va ser l’encarregat de la sessió inaugural del cicle de conferències sobre la contribució de ciutats europees a la mobilitat sostenible.
La política de promoció ciclista a Copenhagen ha generat que la meitat dels desplaçaments interns es facin amb bicicleta. A més la ciutat disposa d’una òptima i integrada xarxa de transport públic en continu creixement.

Mirades a la Mobilitat Sostenible: París. 23 de març

JEAN-LOUIS MISSIKA, regidor de París i adjunt a l’Alcaldia de París, encarregat de l’urbanisme, l’arquitectura, projectes Gran Paris, desenvolupament econòmic i de l’atracció de la ciutat, va ser el ponent de la segona sessió del cicle de conferències sobre la contribució de ciutats europees a la mobilitat sostenible.
París ha fet una aposta molt forta pel transport públic, amb noves línies de metro, una forta expansió de la xarxa de tramvia i una reordenació de la de bus. A més, té un programa molt ambiciós a favor de la bicicleta, ha realitzat importants remodelacions d’espais emblemàtics i ha reduït sensiblement l’espai dedicat a l’automòbil.

Mirades a la Mobilitat Sostenible: Milà, 31 de maig

FILIPPO SALUCCI i VALENTINO SAVINO, de l'Ajuntament de Milà, van ser els ponents de la tercera conferència del cicle. Amb la implantació de l’AreaC, Milà ha restringit l’accés a determinats vehicles al centre històric amb l’objectiu de disminuir el trànsit i millorar la qualitat urbana, reduint la contaminació atmosfèrica i acústica. Alhora, vol fer més eficaç la xarxa de transport públic i afavorir-ne el desenvolupament, així com trobar recursos per a la mobilitat sostenible.

Mirades a la Mobilitat Sostenible: Estocolm. 20 de juliol

DANIEL HELLDÉN, Regidor de Mobilitat i Transport d'Estocolm, va ser el ponent de la quarta i darrera conferència del cicle. Estocolm preveu construir una ciutat més vital ampliant l'espai per a vianants, ciclistes i transport públic. Aquests plans ambiciosos facilitaran els desplaçaments per la ciutat, a banda de crear un espai públic més agradable, amb més vegetació i més zones per a infants.